De vierde week
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Hinke
15 Oktober 2008 | Mexico, Bacalar
Zo, alweer een week voorbij en eigenlijk ook al halverwege week 5. Gaat tot nu toe eigenlijk best snel allemaal.
De afgelopen week was het een prima weertje hier. Lekker zonnetje! Elke ochtend even zwemmen, wat werken en aan het einde van de middag ging ik lekker wandelen of boodschapjes doen voor het Bed and Breakfast, niet bijzonder veel dus.
Wel ben ik naar twee bijeenkomsten geweest van hotels die meer tourisme in Bacalar willen brengen. Dit willen ze doen door meer rekening te houden met het milieu, door recycleprogramma's op te zetten, andere manier van electriciteit te vinden en om regenwater op te vangen. Dit was voor mij hartstikke leuk want dat is nou precies mijn opdracht voor het Bed and Breakfast Amigo's.(ter info het zou een nieuwbouwplan worden maar het wordt een renovatie/ verbeterplan) Ook heb ik contacten weten te leggen met deze mensen zodat zij ook eens in Nederland komen om te zien hoe wij die zaken geregeld hebben. Hartstikke leuk dus! Ook weer een leuke bezigheid voor mij wanneer ik weer in Nederland ben. In Mexico lopen de mensen qua dit soort dingen ongeveer 10 a 15 jaar achter op Europa.
Vorige week woensdag ben ik met Bob naar de andere kant van het meer gegaan met zijn eigen boot en nieuwe bootmotor. We gingen naar een stuk ongerepte natuur waar je heerlijk kunt zwemmen, het water is helder en koel. Ook zwemmen er meer vissen en zie je hele mooie vogels voorbij vliegen. Het mooiste van alles..je hoort echt alleen de natuur, helemaal geweldig, wat een genot!! Maarrrr na heerlijk genoten te hebben van deze belevenis werd het tijd om terug te gaan. Waar we al bang voor waren, de motor werkte niet meer..Na talloze mislukte pogingen hebben we de peddels gepakt (gelukkig hadden we die mee) en zijn we terug gepeddeld. Twee uur peddelen in een zware boot, fijn :S Bob was kapot ( zijn conditie is ook niet optimaal) en is gelijk op bed gegaan, hehe! Ik heb een pilsje genomen want ik had het warm, was erg lekker! :D
Het jongetje wat hier woont (Betito) wil graag leren zwemmen, zodra hij uit school komt vraagt hij me of we weer gaan zwemmen. Elke keer gaan we een stapje verder. Op deze manier krijg ik ook een band met de ouders omdat ook zij niet kunnen zwemmen, ze vinden het geweldig dat ik het hem kan leren!
Afgelopen week verbleven er 3 fransen en 3 japanners in het B&B. Het zijn modellen die hier een fotoshoot hebben. Elke dag zoeken ze een andere locatie om mooie foto's te maken, best wel leuk. De japanners kan ik helaas weinig mee communiceren, de fransen daarin tegen wel. Het klinkt nogal gek, net als in die humoristische oorlogserie die vaak op tv is, waarin de fransen engels spreken (kan zo niet meer op de naam van de serie komen, help).
A.s. zondag ben ik uitgenodigd voor een verjaardag, in mexicaanse stijl. Ben benieuwd, we gaan van alles en nog wat eten waar ik nog nooit heb gehad, zoals kip in banaan.
Ook is er hier van 20 okt tot 28 okt een religiefeest van de katholieken. Ik heb een uitnodiging gekregen om elke middag mee te gaan met een aparte optocht. Elke dag staat voor een andere familie ofzo..Snap er nu nog niks van maar dat zien we later wel. Lijkt we wel leuk om een keer mee te maken, net te faak haha! De laatste dag komt iedereen te samen om een groot feest te vieren, dit duurt een hele dag vanaf smorgens vroeg.
Verder heb ik net het nieuws gekregen dat er kilometers (weet niet hoeveel, misschien 50) een soort orkaan aan wal komt vandaag of morgen. Hier zullen we dan ook even alle ramen moeten sluiten omdat de hevige windstoten ook hier goed te merken zijn, beetje spannend! Ik mocht van enkele collega's (HCF) de verhalen niet spannender maken maar ik kan er helaas niets aan doen, haha! Het zal ongeveer tot zaterdag zulk noodweer blijven dus ik ga me maar eens bezighouden met mijn werk hier binnen de muren.
Dat was het voor deze week, volgende week hoop ik wat meer te kunnen vertellen.
Veel liefs en groetjes aan jullie allemaal. Ik wil jullie ook bedanken voor alle reacties die ik op site krijg, tevens mijn hyves. Het doet me goed!
Hasta luego/ oant oare keer!
Leafs Hinke
15 Oktober 2008 - 17:53
Hendrik En Belinda:
He Hinke,
leuk dat je het naar je zin hebt. met ons is alles goed. Doe je wel een beetje voorzichtig met die orkaan? lijkt me best eng als die zo in de buurt is.
Zo te lezen heb je veel feestjes in het verschiet dat doet je altijd goed, hoe meer feest hoe gezelliger toch?! We hebben het weekend centrale keuring, mindert moet vrijdag rijden en Tekla (2jarige) moet zaterdag best wel spannend, je hoort de uitslag wel even.
Heel veel plezier en we houden contact.
Groetjes Hendrik en Belinda -
15 Oktober 2008 - 18:15
Gepke:
Hey Hinke eefkes snel..... doe bedoelst Allo Allo!!!
Sil no eefkes te flutterjen....tot in oare kear en pas goed opdyself!!!
Dikke tut -
15 Oktober 2008 - 18:29
Lianne:
Hee Hinke!
Leuk weer een verhaal van jou :D Het klinkt alsof je best veel vrije tijd hebt! Lekker hoor!
Die orkaan hebben wij ook veel last van gehad!! Ook Bonaire en Aruba. Hele harde wind en veel regen. Er zijn al veel kades en strandjes weggespoeld en veel schade overal.
Pas maar goed op!
Leuk dat je al die uitnodigingen hebt gekregen :D
Ik heb vanavond weer salsa les! Ik hoop dat het droog blijft en dat de les gewoon door gaat!
Tot snel!
Liefs Lianne -
15 Oktober 2008 - 20:21
Feike Pieter:
Hey Hinke
Nogmaals sorry dat ik niet eerder op je site heb gekeken :( Maar ik heb je hele verhaal ff goed door gelezen, dus ik ben nu beter op de hoogte!! Liefs FP
PS leuk geschreven!! -
16 Oktober 2008 - 20:00
Joke:
hoi hoi
Alles is gelukkig goed met je! Hier is alles ook naar wens.Ik vind het echt super goed van je dat je je zo staande kan houden in dat verre, verre land!! Als het hier erg hard waait wordt ik al onrustig, laat staan dat ik in een ver, vreemd land ben en er is 50km verderop een orkaan..oeps!!Trouwens,
mijn eerste drie winstpunten in de L1 zijn binnen, een goed begin toch...???
He pas goed op jezelf en we horen wel weer eens, oke??!!
Veel liefs Joke -
17 Oktober 2008 - 09:36
Magda:
Hey Hinke!!
Zo te zien vermaak jij je daar prima!! Mooie omgeving daar ook!!
..die serie, ik denk dat je Allo Allo bedoelt??
Gr. ut Fryslan!! -
21 Oktober 2008 - 17:42
Janneke:
Hoi Hinke
leuk om je verhalen te lezen. Zo te lezen vermaak je je prima. Dapper hoor zo'n ervaring aan te gaan. Heb je ook een adres ? Kan ik je een kaartje sturen.
Groetjes van Janneke -
22 Oktober 2008 - 11:41
Dienke:
hey hinke..
zo te lezen heb je het wel naar je zin in mexico! leuk man.
hoe is het nu met het weer? is het al wat rustiger of zitten jullie er nog midden in?
bij ons is alles goed (gaat z'n gannetje) heb weinig te vertellen in tegenstellig van die verhalen van jou! we houden contact en voorzichtg aan daar!
kus dienke -
24 Oktober 2008 - 06:24
Pascale:
Lieve Hinke,
Heerlijk om jouw verhaal te lezen. Wat is het daar mooi en armoedig tegelijkertijd. Ik dacht:"ze is er nu een maand, dan kan ik wel eens kijken." het gaat goed zo. Maak je niet druk of je te weinig doet, alles gaat so wie so een slag langzamer en slordiger. Het toverwoord is mañana (let op de tilde). Nu ga ik nog even door jouw vorige berichten heen en dan naar de hynders. Het is "freed", dus gehandicaptenrijdag. Pas goed op jezelf. Doedoei, Pascale