Ahorita, Ahorita o Ahorita - Reisverslag uit Bacalar, Mexico van Hinke Schievink - WaarBenJij.nu Ahorita, Ahorita o Ahorita - Reisverslag uit Bacalar, Mexico van Hinke Schievink - WaarBenJij.nu

Ahorita, Ahorita o Ahorita

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Hinke

27 Oktober 2008 | Mexico, Bacalar

Minsken fan it drokke libben,

De dagen vliegen voorbij, alweer een week derbij, of vanaf, tis maar net hoe je het bekijkt. Hier bekijk ik het van de zonnige kant want het weer wordt alweer beter!!

Afgelopen week waren er veel verschillende gasten in het B&B. Americanen (uiteraard), Mexicanen (logisch), Belgen, Duitsers, Fransen, Australiers en Israeliers. Het is zo leuk om te zien hoe de mensen leven, hun gedrag maar vooral hun verhaal. Elk persoon heeft zijn eigen belevenissen.
Enkele voorbeelden, man uit Texas, twee keer gescheiden, eerste vrouw lesbisch, tweede vrouw uit Thailand en wou niet in zijn huis wonen in Texas en ging terug, meneer reist nu 7 jaar en heeft geen huis meer, alleen zijn motor. Misschien dat hij op een dag terug zou gaan naar Thailand om zijn ex-vrouw op te halen, doel voor nu, 's avonds trouwen en 's ochtends scheiden... Ja er zijn mannen die hier van dromen..
Ander voorbeeld: 3 stoere binken uit Australie, binnen 2 weken besloten te gaan reizen, afscheid genomen van thuis,zo op de dolle roes gaan reizen en ze zien wel wat er op hun pad komt, muziek mee, veel plezier, geen haast, waar je van droomt. Dit zijn slechts 2 voorbeelden maar elk verhaal is leuk om te horen :)

Het was afgelopen week best druk, althans voor de tijd van het jaar. Wel is het zo dat er iedere avond sowieso gasten komen, altijd gezellig!

Ook ben ik afgelopen week naar een verjaardag geweest van een mexicaans meisje hier in Bacalar. Ik was nieuwschierig hoe het hier gevierd wordt,ik had namelijk geen idee. 'S middags vanaf 2 uur was je welkom. Ik, op mn best in de kleren die ik hier heb en stipt om 2 uur stond ik voor de deur. Ze schrokken ervan want ze hadden nog niemand verwacht. De familie kwam pas rond half vier, dat blijkt normaal te zijn...Dusss ja haha. Gelukkig was er intussen nog genoeg werk te verrichten en moesten we in mijn auto door het dorp. Twee straten verder haalden we de kip bij tante vandaan en nog 3 straten naar links was de salade van oma klaar..Wat een leuke familie :D Rond 4 uur zaten we gezellig te eten rond de tafel. Na het hoofdgerecht kwamen de eerste pilsjes alweer op tafel...ojeee ojeee het was warm die dag dus ze gingen er wel in! Toen het tijd werd om de verjaardagscake aan te snijden waren velen vol van het eten en vooral het drinken. We hebben het verjaardsdagslied uit volle borst gezongen!'S avonds ben ik heeeeeeeel rustig, echt waar, terug gereden. Het was een beregezellige dag!!

Afgelopen zaterdag zouden we met z'n 6en gaan stappen, maar waar de mexicaanse cultuur bekend om staat, wat vandaag niet komt, komt morgen wel...vandaar de koptekst Ahorita, Ahorita Ahorita.. Ze zeggen wel vandaag maar dat hoeft niet zo te zijn....Je kunt hier dus gerust afspraken maken en als je plannen veranderen, dan kun je dat gewoon doen zonder je af te melden. ...Ik zie u twijfelen, dat lijkt u wel wat..haha!

Zo is mijn auto is al een week bij de monteur voor reparatie. Ik zou het zelf even fixen maar dat blijkt toch niet te werken ;) Na talloze telefoongesprekken met de monteur krijg ik elke keer het positieve bericht Ahorita, maar dat kan nu, morgen of volgende week betekenen. Het maakt allemaal niet uit. Ik had nooit gedacht dat de Spaanse taal in Mexico zo ruimdenkend zou zijn. Ik mag bijna wel twee woordenboeken aanschaffen, spaans en spaans vertaald naar Mexicaanse stijl..Maar het begint te wennen..Misschien moet ik er ook eens mee beginnen, huhuumm :D

Er stonden deze week leuke dingen op de planning zoals kayaken, zwemmen en snorkelen maar omdat het weer al twee weken zeeeeer regenachtig is ging dat niet door. Ik hoop dat het ergste nu geweest is zodat ik deze week weer heerlijk in de laguna kan zwemmen e.d. Het bruine tintje is er alweer vanaf, opnieuwwww..

Gisteravond heb ik voor het eerst vuurvliegskes gezien..Zo leuk! Ik zat even buiten op mijn terrasje en meende lichtjes te zien. Ik dacht het gaat niet goed met me, maar het bleken echter echt vuurvliegskes te zijn. Ook had ik er 1 op mn kamer, geweldig!

Deze week is Hans ook terug gekomen van zijn reis uit Maimi. Dat wordt vast weer dolle pret en leuke belevenissen, we zullen zien!

Verder heb ik weinig nieuws, saai he! Omdat ik elke dag gewoon op het B&B aanwezig moet zijn kan ik er niet zo een dag tussenuit piepen en zonder auto gaat dat al helemaal niet. Dus volgende keer weer meer spectaculair nieuws en nieuwe foto's. Ja mensen er moet wel gewerkt worden, :)

Even ter informatie: vandaag is ook hier de klok een uur terug gezet dus het tijdsverschil van 7 uur blijft gelijk.

Tot volgende week!

Hasta luego!
Hinke

• 27 Oktober 2008 - 21:01

Lianne:

Heee Hinke!!!

Wat leuk om weer een verhaaltje van je te lezen! Je hebt het echt naar je zin lees ik :D Mooi zo! Leuk ook dat je een echte mexicaanse verjaardag hebt meegemaakt! Zo leer je echt de cultuur een beetje kennen.

Tot snel! Liefs Lianne!

• 28 Oktober 2008 - 10:24

Klaske S.:

Vuurvliegskes, Lion King, alles wol hiel tapaslik.... wer in moai ferhaaltsje. "Ga zo door...."
    We bin altyd wer hiel benijd.
    Moai dat bij dy it moaie waar der wer oankomt, silst dat fan ús der ek wol ha, want hjir reint it al wer.

Groetnis en in dikke tút,
    mem

• 29 Oktober 2008 - 19:49

Klaske K. :

Heee Hinke!
    Mooi dat het daar zo leuk gaat! Lijkt me niet erg fijn om steeds op je auto te wachten en te wachten.. Gelukkig hebben we dat hier in Nederland niet;)!
    Maargoed, leuk om daar ook eens te zien..
    Al helemaal zin om Oedsen weer te zien ofniet ?
    Nou geniet er nog maar even van daar in Mexicooo(H)!
    Liefs van Klaske!

• 01 November 2008 - 15:50

De Piepers:

Ook Surhuisterveen volgt het reisverslag, naast het harde werken is er ook veel tijd voor ontspanning veel plezier en geniet van deze tijd